Articole

Previous Next

Problemele pe care le are in fata societatea actuala nu tin seama de granitele arbitrare ale disciplinelor de studiu. Ele sunt complexe, compliate, depind unele de altele si se influenteaza reciproc. Din ce in ce mai multi profesori sunt preocupati de o abordare multidisciplinara si interdisciplinara a curriculum-ului.

Previous Next

Sunt perioade in viata in care nu mai stim sa explicam dragostea. Iata o explicatie simpla, preluata din “Micul Print” asa cum se poate explica unui copil, caci noi, oamenii mari, uitam adesea ca ceea ce nu putem explica unui copil nu intelegem nici noi insine.

Previous Next

Experimentarea emotiilor, explorarea realitatii, descoperirea modalitatii in care adultii reactioneaza la actiunile copilului, mesajele transmise catre copil, toate acestea fac parte din universul copilului care invata acum modalitati de a gestiona evenimentele curente.

Previous Next

Am cunoscut parinti extremisti in toate variantele:
„Le-am dat copiilor lapte de la aceeasi vaca, sa nu-i zapacesc” sau „Ii trece ziua cu o punga de pufuleti, dar lasati ca nici dupa mine nu statea nimeni si sunt bine.”
Sunt doar doua exemple, dar credeti-ma, in 10 ani de activitate si 10 de mama, as putea scrie o carte cu idei despre nutritie care mai de care mai extreme.

Previous Next

Ne este foarte greu sa admitem faptul ca elevii sau copiii nostri uneori ne spun minciuni. Noi, profesorii si parintii lor, i-am invatat sa nu minta, le-am explicat ce este bine si ce este rau, iar a admite ca uneori copiii ne mint inseamna ca incercarile noastre de a-i forma au esuat intr-o oarecare masura. Totusi, copiii mint. Dar de ce?

Previous Next

Unii copii, uneori, declara suparati ca ei urasc scoala. ,,Ura” unora este asa de mare, incat inventeaza tot felul de trucuri ca sa nu mearga la scoala. Cel mai des se imbolnavesc subit: le e rau si ii doare burta.Dimineata cand trebuie sa plece la scoala se inchid in baie si acolo raman, spre disperarea parintilor care au un program foarte strict.

Previous Next

De regula, parintii sunt foarte anxiosi vis a vis de momentul integrarii in colectivitate. In familie este un eveniment major care genereaza multe emotii ale adultilor din preajma copilului, pe care acesta le simte in mod categoric. Asa incat, cu cat suntem mai fricosi si mai ingrijorati, cu atat anxietatea copilului va fi mai mare si implicit procesul integrarii in colectivitate, mai complicat.

Misiunea grupului educational Butterfly este de a-i sprijini pe copii sa-si urmeze sensul autentic in viata, spre dezvoltarea lor si a comunitatii.