Articole

Campania ”Daruieste o lume de basm” este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Gradinita Butterfly, Asociatia Kinetobebe si Monica Popescu si se deruleaza tot anul 2019, cu sprijinul Itsy Bitsy FM.

Cu sprijinul a mii de parinti si copii, a multor mame blogger, ziaristi si companii private, campania a dotat pana acum biblioteci pentru copii mai puțin norocoși la: Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras. 

Conflictele sunt inevitabile in viata fiecaruia dintre noi. Copiii nu sunt nici ei feriti de ele si sunt nevoiti sa le faca fata intr-un fel sau altul, incepand cu prima zi de joaca in parc, continuand cu neintelegerile cu colegii de gradinita, de scoala sau cu membrii familiei. Pentru ca nu ne nastem intelepti, copiii (si adultii, uneori) trebuie sa invete sa rezolve conflicte si sa inlocuiasca reactiile negative (frustrare, furie) cu o atitudine de cooperare.

Ce presupune o situatie de conflict?

Ceea ce se vede este doar o mica parte din ceea ce este cu adevarat acolo.

Comportamentul copilului, partea de deasupra apei a iceberg-ului, este doar un efect a ceea ce se afla in adancime: nevoi, emotii, sentimente. Comportamentul este declansat de sentimente care provin din cele mai adanci nevoi ale unei persoane. Acestea nu sunt nevoi cum ar fi: Am nevoie de bomboane / Am nevoie de o noua jucarie.

Exista cateva modalitati de a-i trezi copilului interesul pentru cunoastere si motivatia de a invata.

  • Cauta sa-i cultivi o curiozitate naturala, evitand sa-l obligi sa invete pentru ca  “asa trebuie”.
  • Nu-i da de invatat pe post de pedeapsa.
  • Nu-l forta sa memoreze ceva fara sa inteleaga conceptele si mecanismele care stau la baza materialului invatat. 

Care parinte n-ar vrea cea mai buna scoala sau gradinita pentru copii? Dar cum o cauti? Care sunt acele criterii in functie de care faci alegerea, in cazul in care optezi pentru o institutie privata? In primul rand, parintii trebuie sa verifice daca unitatea este autorizata sau acreditata de catre Agentia Romana de Control al Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), institutie publica in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. 

Previous Next

Problemele pe care le are in fata societatea actuala nu tin seama de granitele arbitrare ale disciplinelor de studiu. Ele sunt complexe, compliate, depind unele de altele si se influenteaza reciproc. Din ce in ce mai multi profesori sunt preocupati de o abordare multidisciplinara si interdisciplinara a curriculum-ului.

1 aprilie este ziua recunoscuta in aproape intreaga lume drept Ziua Pacalelilor.

Poantele de 1 Aprilie sunt o ocazie buna pentru tine si copil sa va distrati impreuna. Fa-ti copilul complice la cateva farse simpatice si nevinovate de Ziua Pacalelilor. Este o oportunitate buna de a arata copilului ca farsele trebuie sa fie inofensive si sa nu puna in pericol siguranta nimanui. Este important sa cunoasca anumite limite in alegerea pacalelii pe care vrea sa o faca unei alte persoane si sa se asigure ca este amuzanta, dar nu periculoasa.

Scopul lor este distractia si amuzamentul, nu-i asa?!

Ne-am obisnuit ca noi, adultii, sa ii invatam pe cei mici tot ceea ce ei nu stiu “sa vorbeasca, sa mearga, sa se comporte adecvat, sa scrie, sa citeasca, etc”. Insa, rareori ne luam ragazul sa schimbam rolurile pentru o clipa si sa descoperim ce putem noi invata de la copiii nostri.

In continuare, poti gasi cateva lectii pe care fiecare parinte ar trebui sa le imbratiseze:

Previous Next

Am cunoscut parinti extremisti in toate variantele:
„Le-am dat copiilor lapte de la aceeasi vaca, sa nu-i zapacesc” sau „Ii trece ziua cu o punga de pufuleti, dar lasati ca nici dupa mine nu statea nimeni si sunt bine.”
Sunt doar doua exemple, dar credeti-ma, in 10 ani de activitate si 10 de mama, as putea scrie o carte cu idei despre nutritie care mai de care mai extreme.

Misiunea grupului educational Butterfly este de a-i sprijini pe copii sa-si urmeze sensul autentic in viata, spre dezvoltarea lor si a comunitatii.