Articole

Care parinte n-ar vrea cea mai buna scoala sau gradinita pentru copii? Dar cum o cauti? Care sunt acele criterii in functie de care faci alegerea, in cazul in care optezi pentru o institutie privata? In primul rand, parintii trebuie sa verifice daca unitatea este autorizata sau acreditata de catre Agentia Romana de Control al Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), institutie publica in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. 

Previous Next

Problemele pe care le are in fata societatea actuala nu tin seama de granitele arbitrare ale disciplinelor de studiu. Ele sunt complexe, compliate, depind unele de altele si se influenteaza reciproc. Din ce in ce mai multi profesori sunt preocupati de o abordare multidisciplinara si interdisciplinara a curriculum-ului.

Previous Next

Sunt perioade in viata in care nu mai stim sa explicam dragostea. Iata o explicatie simpla, preluata din “Micul Print” asa cum se poate explica unui copil, caci noi, oamenii mari, uitam adesea ca ceea ce nu putem explica unui copil nu intelegem nici noi insine.

Ne-am obisnuit ca noi, adultii, sa ii invatam pe cei mici tot ceea ce ei nu stiu “sa vorbeasca, sa mearga, sa se comporte adecvat, sa scrie, sa citeasca, etc”. Insa, rareori ne luam ragazul sa schimbam rolurile pentru o clipa si sa descoperim ce putem noi invata de la copiii nostri.

In continuare, poti gasi cateva lectii pe care fiecare parinte ar trebui sa le imbratiseze:

Previous Next

Am cunoscut parinti extremisti in toate variantele:
„Le-am dat copiilor lapte de la aceeasi vaca, sa nu-i zapacesc” sau „Ii trece ziua cu o punga de pufuleti, dar lasati ca nici dupa mine nu statea nimeni si sunt bine.”
Sunt doar doua exemple, dar credeti-ma, in 10 ani de activitate si 10 de mama, as putea scrie o carte cu idei despre nutritie care mai de care mai extreme.

Previous Next

Ne este foarte greu sa admitem faptul ca elevii sau copiii nostri uneori ne spun minciuni. Noi, profesorii si parintii lor, i-am invatat sa nu minta, le-am explicat ce este bine si ce este rau, iar a admite ca uneori copiii ne mint inseamna ca incercarile noastre de a-i forma au esuat intr-o oarecare masura. Totusi, copiii mint. Dar de ce?

Ceea ce se vede este doar o mica parte din ceea ce este cu adevarat acolo.

Comportamentul copilului, partea de deasupra apei a iceberg-ului, este doar un efect a ceea ce se afla in adancime: nevoi, emotii, sentimente. Comportamentul este declansat de sentimente care provin din cele mai adanci nevoi ale unei persoane. Acestea nu sunt nevoi cum ar fi: Am nevoie de bomboane / Am nevoie de o noua jucarie.

Previous Next

Unii copii, uneori, declara suparati ca ei urasc scoala. ,,Ura” unora este asa de mare, incat inventeaza tot felul de trucuri ca sa nu mearga la scoala. Cel mai des se imbolnavesc subit: le e rau si ii doare burta.Dimineata cand trebuie sa plece la scoala se inchid in baie si acolo raman, spre disperarea parintilor care au un program foarte strict.

Previous Next

De regula, parintii sunt foarte anxiosi vis a vis de momentul integrarii in colectivitate. In familie este un eveniment major care genereaza multe emotii ale adultilor din preajma copilului, pe care acesta le simte in mod categoric. Asa incat, cu cat suntem mai fricosi si mai ingrijorati, cu atat anxietatea copilului va fi mai mare si implicit procesul integrarii in colectivitate, mai complicat.

Misiunea grupului educational Butterfly este de a-i sprijini pe copii sa-si urmeze sensul autentic in viata, spre dezvoltarea lor si a comunitatii.