Articole

Dragi  parinti,

Dorim sa va asiguram de tot sprijinul nostru si sa venim atat in intampinarea nevoilor dumneavoastra cat si a celor mici in aceasta perioada ce necesita un pic de adaptare si resurse in plus. Stim ca trecerea in mediul de invatare online vine cu provocari diverse, de la resurse materiale, spatiu, timp, pana la resurse emotionale si mentale. Poate fi coplesitor sa jonglati, intre rutina copilului, lipsa unui supraveghetor pentru fiecare copil, lipsa spatiului fizic si a resurselor tehnologice care trebuie impartite de mai multi membri ai familiei. 

Igiena mainilor este deosebit de importanta, pentru ca previne o multime de boli. De aceea, invata-l si pe micutul tau sa se spele cat mai des pe maini!

Mizeaza pe puterea exemplului!

Vrei ca obiceiul spalatului pe maini sa-i intre in reflex?

Puterea exemplului este de neegalat. Daca te vede spalandu-te des pe maini si daca ii reamintesti ca trebuie sa faca la fel, va deprinde si el acest obicei sanatos. Cand este micut, va trebui sa-l ajuti, ca, de la trei-patru anisori, sa se spele singur.

1 aprilie este ziua recunoscuta in aproape intreaga lume drept Ziua Pacalelilor.

Poantele de 1 Aprilie sunt o ocazie buna pentru tine si copil sa va distrati impreuna. Fa-ti copilul complice la cateva farse simpatice si nevinovate de Ziua Pacalelilor. Este o oportunitate buna de a arata copilului ca farsele trebuie sa fie inofensive si sa nu puna in pericol siguranta nimanui. Este important sa cunoasca anumite limite in alegerea pacalelii pe care vrea sa o faca unei alte persoane si sa se asigure ca este amuzanta, dar nu periculoasa.

Scopul lor este distractia si amuzamentul, nu-i asa?!

De la primul zambet al copilului la vederea mamei, de la prima incruntare sau de la primul plans zgomotos este evident ca emotiile reprezinta o parte importanta a fiintei umane. Toti avem sentimente, iar a invata sa le stapanim reprezinta una dintre cele mai importante lectii de viata.

Petrecem mult timp invatandu-ne copiii sa faca lucruri simple cum ar fi legatul sireturilor insa ne asteptam ca ei sa invete singuri cum sa trateze sentimente complexe cum ar fi furia, tristetea sau frustrarea fara prea mult sprijin din partea noastra. Copiii se vor dezvolta mult mai bine, arata cercetatorii, daca parintii ii sprijina si ii incurajeaza in dezvoltarea lor emotionala.

Campania ”Daruieste o lume de basm” este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Gradinita Butterfly, Asociatia Kinetobebe si Monica Popescu si se deruleaza tot anul 2019, cu sprijinul Itsy Bitsy FM.

Cu sprijinul a mii de parinti si copii, a multor mame blogger, ziaristi si companii private, campania a dotat pana acum biblioteci pentru copii mai puțin norocoși la: Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras. 

Conflictele sunt inevitabile in viata fiecaruia dintre noi. Copiii nu sunt nici ei feriti de ele si sunt nevoiti sa le faca fata intr-un fel sau altul, incepand cu prima zi de joaca in parc, continuand cu neintelegerile cu colegii de gradinita, de scoala sau cu membrii familiei. Pentru ca nu ne nastem intelepti, copiii (si adultii, uneori) trebuie sa invete sa rezolve conflicte si sa inlocuiasca reactiile negative (frustrare, furie) cu o atitudine de cooperare.

Ce presupune o situatie de conflict?

Orice parinte isi doreste sa stie ce a facut copilul sau la scoala/gradinita: ce a invatat, cu cine s-a jucat, ce a mancat. Insa de multe ori la intrebarea “Ce-ai facut astazi la scoala?”, raspunsul este “Bine sau Nu imi amintesc.”

Mai jos gasiti cateva intrebari si sfaturi pentru a va stimula copilul sa povesteasca despre experientele zilnice la scoala.

Intrebari folosite pentru a deschide o conversatie cu copilul dumneavoastra:

Exista cateva modalitati de a-i trezi copilului interesul pentru cunoastere si motivatia de a invata.

  • Cauta sa-i cultivi o curiozitate naturala, evitand sa-l obligi sa invete pentru ca  “asa trebuie”.
  • Nu-i da de invatat pe post de pedeapsa.
  • Nu-l forta sa memoreze ceva fara sa inteleaga conceptele si mecanismele care stau la baza materialului invatat. 

Care parinte n-ar vrea cea mai buna scoala sau gradinita pentru copii? Dar cum o cauti? Care sunt acele criterii in functie de care faci alegerea, in cazul in care optezi pentru o institutie privata? In primul rand, parintii trebuie sa verifice daca unitatea este autorizata sau acreditata de catre Agentia Romana de Control al Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), institutie publica in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. 

Gradinitele Butterfly asigura un mediu sigur si confortabil pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Increderea in sine, placerea de a invata, onestitatea, respectul si bunele maniere sunt valori pe care le insuflam copiilor pentru formarea lor ca adulti.